După mai bine de doi ani de demersuri publice și în instanță făcute de Sindicatul Promedica și USMR Alianța Medicilor Plenul Camerei Deputaților a votat abrogarea Art. 3 alin. 1 din HG 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaților din administrația publică. Începând cu anul 2017, Sindicatul Medicilor Promedica este singurul sindicat, care a inițiat o serie de acțiuni în justiție pentru a rezolva problema concediilor medicilor care sunt și cadre didactice universitare. Reprezentanții Promedica au făcut demersuri atât la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, cât şi în Justiţie.
Este cunoscut faptul că mulți dintre medicii angajați ai sistemului public sanitar, care sunt și angajați ai universităților de medicină și farmacie în funcții didactice, nu beneficiau de plata indemnizației pentru concediul de odihnă, deși au încheiat contracte individuale de muncă distinct, cu ambii angajatori.
Sindicatul Promedica a cerut public și a făcut demersuri juridice pentru soluționarea acestei situații, care produce discriminare între salariații ce au mai multe contracte cu unități private și care primesc plata indemnizației de concediu de la toate contractele în derulare, și cei care au contracte încheiate cu unitățile de stat, așa cum este și cazul medicilor, ce sunt angajați în cadrul UMF și care au jumătate de normă și în spitalul public. Cu toate acestea, ei primeau indemizație pentru concediul de odihnă doar în urma unui singur contract de muncă.
În urma demersurilor făcute această problemă a fost rezolvată. Actul normativ urmează să fie promulgat în aceste zile de președintele țării.
Acte doveditoare demersuri:
apel concedii Dr.Mogoanta, Ciolofan solicitare audienta M Muncii